Iso iPhone - puhletti tulossa maaliskuussa?

Vuoden vaihteessa alkoivat huhut Applen tulevista julkaisuista lisääntymään ja odotus on alkanut. Apple tulenee julkaisemaan maaliskuussa yhtiön ensimmäisen puhletin, jonka näytön koko tulisi olemaan lähes kuusi tuumaa. Suorittimena laitteessa olisi tehokas 64-bittinen A7, eli sama kuin uusimmassa iPhonessa 5S.

Seuraava iPhone odottanee ensi syksyyn tai ainakin tulevaan kesään. Tuleva iPhone tulee todennäköisesti sisältämään enemmän teknisiä uutuuksia kuin maaliskuussa julkaista laite.
Todennäköisesti ainakin tulevan iPhonen kamera tulee omaamaan OIS:n (optical image stabilation).

Tulevan puhletin näytön tarkkuudesta ei ole paljon huhuja, mutta odottaa voi, että tarkkuus tavoittelee retina-tasoa eli vähintään reilun 300 ppi:n tarkkuutta. Akunkestossakaan Apple ei tule tinkimään, vaan tulee olemaan varmasti samaa luokkaa kuin iPhoneissa. Mielenkiintoisinta laitteessa on kaikkien teknisten ominaisuuksien lisäksi koko, paino ja muotoilu. Näytön reunukset pitäisi olla hyvin pienet sivuilla jotta laite ei tuntuisi liian leveältä ja kömpelöltä käytössä.

Joka tapauksessa tuleva Applen puhletti tulee kiristämään kilpailua markkinoilla ja on varmasti odotettu uutuus. Varmastikaan Apple ei tule tätäkään uutuutta hinnoittelemaan kovinkaan alas, mutta kannattaa muistaa Applen tuotteiden melko hyvin säilyvä jälleenmyyntiarvo.



Kommentit